Svært godt sildefiske

Publisert: av Roar Bjånesøy

Stor deltakelse fra kystflåten har resultert i et godt sildefiske i fjordene utenfor Tromsø. Også lenger ute i havet har de større fartøyene fått sild. Bilde: Bo Eide

Over 20 000 tonn NVG-sild er innmeldt de siste tre dagene fra kyst- og havflåten og omsetningen har gått stort sett bra både fra låssetterne og direktehåverne, ifølge salgleder Odd Fredrik Andersen på Sildelaget. Men mengden med sild har ført til litt ventetid på anleggene til tider. 

-Det har vært brukbar størrelse på den kystnære silda selv om vi har sett innslag med mindre sild. I tillegg har den til tider vært litt mager, sier Andersen. For havflåten, som har operert i rutene 3708 og 3709 rundt 100 nm vest av Røst, har snittstørrelsen på silda derfra lagt fra 350 til 375 gram. 

-Det har vært litt varierende vær der ute, men vi har hatt innmeldinger på opp til 1000 tonn fra enkelte fartøy. Silda rapporteres til å stå djupt til tider, sier Andersen.

Fangstene har vært og skal leveres fra fra Tromsø i nord til Skagen i sør, så det er bra etterspørsel etter silda, ifølge Andersen som generelt synes prisenivået har vært litt skuffende med tanke på avslutningen av 2016. 

-Men med større kvoter og mer aktivitet så er vel noe nedgang forventet, sier han. 


Siste nytt