Fiskets gang uke 17

Publisert: av Kenneth Garvik

Godt tobisfiske på Vestbanken.

Tobis:
En meget god uke i fisket etter tobis med totalt 20.100 tonn i journalen. Vi må to år tilbake for å finne større ukeskvantum. Med slike kvanta har ventetiden på fabrikkene i sørlige deler av Norge vert opp i fire døgn.

Fisket var i starten av uken hemmet av nordlig kuling og kaldt vær. Da vinden løyet og vi fikk høyere temperaturer ble fisket meget godt. Torsdag fikk vi innmeldt hele 8.300 t fra åtte båter.

Fisket sist uke foregikk i områdene rundt Vestbanken som ligger rundt 80 n. mil sør av Egersund. Fra feltene meldes det om periodevis mye tobis med gode registreringer og gode trålhal. Som forventet er det ettåringer som dominerer i fangstene og fisken blir både større og fetere for hver uke.

Med det gode fiske vi har hatt så er fiskerne håpefulle på at kvoten blir økt. Eros gikk fra Bergen tidligere i uken på tobistokt, og den 15. mai skal toktrapport og oppdatert kvoteråd foreligge.

Så langt er det fisket 25.700 t av den foreløpige kvote på 50.000 t. Av båtene som har rettigheter i dette fiske har fire tatt sine kvoter. Syv båter har enda ikke startet sitt tobisfiske.

Vi forventer fortsatt god deltagelse på tobisen de neste dagene.


 
Kolmule:
I dette fiske har vi sist uke 3.600 tonn fra fem forskjellige båter. To av båtene har fisket i EU sonen ved St.Kilda og nordvest av Hebridene.
De tre andre kolmulefangstene er tatt i kombinasjonsfiske på «Kanten» i området vest av Haugesund.

Det forventes liten aktivitet i dette fiske i kommende uke.

 

Hestmakrell:
Trioen «Øyasund»,«Joton» og «Solfisk» har også denne uke jaktet på hestmakrell på vestlands- fjordene. De har tatt 72 tonn med stor hestmakrell i kommunene Askøy i Hordaland og Tysvær i Rogaland. 

 

Bergen 01.05.17
Kenneth Garvik
[email protected] 

Siste nytt