I gang med nordsjøsildfiske

Publisert: av Roar Bjånesøy

Fire fartøy har meldt inn nordsjøsild det siste døgnet. De to største fangstene er tatt like sør for 60 graden rundt 80 mil vest av Marsteinen.

De fire fangstene er på vel 475 tonn til sammen. Svebas var og ute for en ukes tid siden og meldt inn 132 tonn fra rute 2851 rett vest av Bergen. 

-Fisken i fangsten forrige uke var ganske mager, vi får se når lossingen av disse fangstene begynner om silda er blitt fetere, sier salgsleder Odd Andersen i Sildelaget. 7-8 andre fartøy er nå ute på feltet i området 60 grader nord og mellom 2 og 3 graden og flere er ventet til å start opp fisket i tiden som kommer.

I følge styrmann Helge Sætevik på Svebas så har de ikke sett så mye sild og det de har sett står spredt.

-Det er og en del innblanding av makrell så det kan bli en utfordring fremover, sier Sætevik.

Sætevik sier også at silda er i beiting og at den er blitt litt feitere den siste uken selv om snittstørrelsen var litt mindre denne fangsten.

-Men det vil ta noen uker enda før den når skikkelig god kvalitet, sier Sætevik som er på vei inn til Egersund med fangsten.

Også Svanaug Elises er på vei til Egesund med 200 tonn. 

-Vi gikk ut for et par dager siden og lette helt ned mot 58 graden uten finne noe , sier bas Bjørgvin Ervik ombord Svanaug Elise.

Ifølge Ervik har de sett lite over hele leterområdet, det var først rundt rundt 59 grader 40' nord de kom over 3 flekker som var fangstbare.

-Vi ser brukbart med makrell, og det er litt innblanding som kan bli et problem, sier Ervik.  

Årets kvote på nordsjøsild er på 145 282 tonn pluss det er mulig å ta 14 500 tonn i flex-kvoter. Med fangstene fra i vinter og de fire fartøyene om har levert nå er det fikset vel 2 600 tonn. 


 

Siste nytt