2.400 tonn lodde i et kast

Publisert: av Kenneth Garvik

Den islandske båten Heimaey fikk for noen dager siden 2.400 t lodde i et kast. Er dette rekord ?

Etter at de norske båtene avsluttet sitt loddefiske forrige uke og den langvarige streiken på Island ble avblåst har islandske båter hatt et meget godt loddefiske.

Kastet Heimaey tok på sørsiden av Island var på nesten 2.400 t. Ifølge skipper, Olavur Einarsson, var det nok til å full konsumlast for de, samt 700 tonn til nabobåten Alsey.
Også fra andre båter meldes det om rekordfiske. Båten Beitir tok 3.000 tonn på 13 timers fiskeri.

Fra Island så meldes det nå om fullt trøkk i både fiske og produksjon. Tidligere var det innfrysing av konsumlodde, mens enn i de siste dagene er gått mere over til produksjon av den ettertraktede lodderogna. Sesongene i dette fiske er normalt veldig korte men islendingene er fortsatt optimistiske for at de kan berge kvoten.

Etter at gytetoktet på lodde ble avsluttet ble totalkvoten satt til 292.000 tonn. Modellen som islendingene nytter med tokt på lodda når den kommer inn for å gyte er noe flere norske fiskere ønsker også for lodda i Barentsahvet. Dette ønske blir nok forsterket når en nå får rapporter om gode lodderegistreringer på vest-finnmarka i forbindelse med årets sildetokt.

Siste nytt