Fiskets gang uke 12

Publisert: av Roar Bjånesøy

Ny uke med stort kolmulekvantum, vinterens beste så langt.

Vel 61 000 tonn kolmule er det registrert i journalen denne uken og det er årets beste uke hva fangstkvantum angår.

Fisket har denne uken foregått på tre forskjellige felt. 25310 tonn kommer fra Porcupine, 18 350 tonn er tatt sør av St. Kilda og 17420 tonn på et område som ligger 150 n.m. sørvest av St. Kildafeltet


Det gode fisket fører jo selvfølgelig også denne uke til ventetid for levering ved fabrikkene i Norge, de siste fangstene som har vært på auksjon blir ikke losset før torsdag, opp mot 3 døgns venting.
I tillegg til at fabrikkene i Norge går for fult, (også til Bodøfabrikken er en båt på tur), har det blitt solgt fangster til både til Danmark og Island i tillegg til noen fangster er levert i Killybegs.


Kommende uke forventes fult kjør og selv om det nå er et titalls båter som er ferdig med sin kvote er det enda mye kolmule igjen som skal fiskes i år. Kvoteoversikten viser en restkvote på knappe 189 500 tonn inkl. disponibel fleks. Signalene fra fabrikkene i Norge er at de i hovedsak vil kjøre normalt også i påskeuken.


Andre fiskeri
Av andre fiskeri er det denne uke kun 50 tonn hestmakrell som er registrert i journalen. Disse fangstene er tatt i Fusa og Tysvær kommune og levert til Skude Fryseri.

Bergen 27. mars 2017

Odd Fredrik Andersen
[email protected]

Siste nytt