NASF 2017 - den store sjømatkonferansen neste uke

Publisert: av Roar Bjånesøy

North Atlantic Seafood Forum ( NASF) tar plass i Bergen neste uke, Mars 7-9. Pelagisk industri er en del av programmet. 

Til den store sjømatkonferansen i Bergen er det i år ventet  rundt 800 delegater fra 30 land og 300 selskaper. 40% av delegatene kommer fra utlandet, så konferansen er blitt en stor faktor også internasjonalt.

-Norge er verdens nest største eksportør av sjømat. Vår posisjon i verden innen sjømat er mye større enn den er innenfor olje, relativt sett. Vi er ledende på alle fronter av næringen, det være seg oppdrett, fiskerikompetanse eller rammebetingelser. Hele verden kommer til Norge for å lære, sier grunnlegger og daglig leder av konferansen , Jørgen Lund til Finansavisen. 

Konferansen så først dagens lys i 2005 som en del av Norges Varemesse, men Lund kjøpte ut konseptet i 2010 og har satset på en konferanse for beslutningstakere og en konferanse der de store linjene innen økonomi, finans, politikk og teknikker i næringen skal tegnes opp.

Konferanse starter i Radisson Blu Royal Hotel på  Bryggen i Bergen tirsdag og varer til og med torsdag 9 mars. Det pelagiske "summit" foregår torsdag 9 februar fra 09:00 til 13:00 , og der vil Sildelagets administrerende direktør  Paul Oma holde åpningsinnlegget.

Se mer om konferansen her og programmet her: 

Siste nytt