Ny Research designet av Skipstekninsk

Publisert: av Roar Bjånesøy

Research Fishing Company Ltd. Lerwick, Shetland har signert kontrakt med Vard Group AS (Vard Langsten) for bygging av en 80 m x 16.2 m pelagisk tråler.

Skipet er av ST-126 design og er utviklet i nært samarbeid med rederiet. Dette er rederiets fartøy nr. 3 utviklet av Skipsteknisk. Det første fartøyet ble levert fra Slipen Mekaniske i Sandnesjøen i 1997, det andre av Flekkefjord Slipp i 2003, skriver Kystmagasinet

Skipet er en topp moderne Pelagisk Tråler, hvor siste teknologi er benyttet. Dette gjelder alt utstyr om bord, alle vinsjer er elektrisk drevet for å redusere oljeutslipp og forurensing ved eventuelle lekkasjer. Sågar selve fiskepumpen er elektrisk drevet og er den første av sitt slag i verden.

Skipsteknisk

Skipet er videre utstyrt med en supermoderne Vard SeaQ broløsning, basert på storskjerm prinsippet (50″) samt fullt integrert overvåking, alarm- og automasjonssystemer for skipet. Skipet inklusive skroget vil i sin helhet bli produsert lokalt i områdene rundt Langsten og skal leveres i september 2018., skriver Kystmagasinet. Les mer om nybygget på Skipsteknisk  her: 

Siste nytt