Skal etablere ny fabrikk i Egersund

Publisert: av Roar Bjånesøy

Anbjørn Øglend og Jakob Hatteland står bak etableringen av Prima Protein i Eigersund, som skal bygge en ny fabrikk for produksjon av fiskemel- og olje for konsum

Målet er at første spadestikk skal tas i november i år, og at fabrikken skal åpne cirka ett år seinere, i november 2018. Anlegget vil gi arbeid til 15-20 personer, skriver Dalane Tidende.

Øglend og Hatteland er henholdsvis styreleder og styremedlem i det nye selskapet Prima Foods AS. Anbjørn Øglend, som er fra Eigersund, er blant annet kjent som gründer og daglig leder av Prima Jæren. Jakob Hatteland har blant annet stått bak det Haugesund-baserte robotteknologiselskapet Autostore, som ble solgt i desember i fjor.

Det nye selskapet er 75 prosent eid av Øglend og Hatteland. De resterende 25 prosent er kontrollert av lokale investorer, med Felleskjøpet Agder Rogaland AS som størst med 13 prosent.

- Å etablere seg innen firsk er noe jeg har vurdert i mange år. Å skape et nytt Prima-selskap innen blå sektor, sammen med Hatteland og Felleskjøpet, er veldig spennende. Vi kan tilføre sjømatnæringen erfaringsbasert kompetanse. Jeg tror også vi kan hente læring og inspirasjon fra pelagisk sektor til bruk i videreutvikling av egen hovedvirksomhet i grønn sektor, sier Øglend i en pressemelding i følge Dalana Tidende..

Målet er å bygge et "miljøvennlig, innovativt og effektivt" anlegg for produksjon av marine proteiner og oljer av høy kvalitet, basert på pelagisk råstoff.

 

Eigersund-ordfører Odd Stangeland (Ap) kommenterer saken på følgende måte:

- Det er en strålende nyhet at Prima Protein vil etablere seg i Egersund havn. En investering på 300 millioner vil styrke vår posisjon som fiskerihavn betraktelig. Godt levert av Leif Erik Egaas, Lars Kolnes og styret i Eigersund næring og havn KF. Ekstra gøy at gründer og industriutvikler Anbjørn Øglend igjen velger Eigersund kommune som lokasjon for en nysatsing.

Les hele saken på Dalane Tidende her: 

Også Fiskeribladet omtalte saken i går ( abonnement ) 

Siste nytt