Høstværet preger fiskeriene

Publisert: av Roar Bjånesøy

Ujevne værforhold fra dag til dag gjør at fisketakten svinger både på makrell og på  NVG-sildefisket som nå er i gang 

-De siste dagene har vi hatt mellom 3 300 til 4 400 tonn makrell per dag sammenlignet med over 12 000 tonn sist søndag. Været gjør sitt både på feltet og at fartøy har holdt seg i land, sier salgsleder Kenneth Garvik ved Sildelaget.

Torsdag formiddag var det rundt 35 båter på makrellfeltene, inkludert både kyst og større ringnot. En gruppe fisker på Aktivneset rundt 40 mil vest-nordvest av Stadt mens andre er enda 40 mil lenger vest.

-Det ser ut som vi har et godt værvindu ut dagen i dag for deretter å se en mer urolig værtype for helgen, så vi håper de fleste får fangster i løpet av dagen. Så langt i dag har vi hatt gode kast på de som ligger lengst vest, sier Garvik. På auksjonen nå klokka 13 torsdag er det 6 fartøy med til sammen 3 100 tonn innmeldt.

-Utenom makrellen er det to fartøy som har vært på NVG-silda i Norskehavet der en fangst på 550 tonn er innmeldt torsdag formiddag, sier Garvik.

Fisket på NVG-sild har foregått i Norskehavet fra 64 grader til 64,30 grader nord like øst for grensen til færøysk og islandsk sone. I samme området ligger det også en flåte på 10-12 russiske trålere.

-Rapporter derfra sier at silda står djupt og vind- og strømretning gjør fiske med not vanskelig, sier Garvik og legger til at silda fra området er i hovedsak større gruppe 1 sild med vekt pluss/minus 380 gram.

-Silda er på et nord-nordøstlig trekk , den kommer fra færøysk og andre soner og er på den samme størrelsen som færøyske fartøy har rapportert i sine fangster de siste dagene, avslutter Garvik

 

Siste nytt