Japansk fiskeriminister til Austevoll

Publisert: av Roar Bjånesøy

Fiskeriminister Per Sandberg får sin japanske minister-kollega på besøk og 2.mai går turen til Austevoll. Sildelagets Paul Oma er med på besøket

Japan er ein stor havnasjon, og ein viktig marknad for norsk sjømat. Eg ser fram til å få den japanske fiskeriministeren til Noreg, og håpar besøket vil føre til at Noreg og Japan kan samarbeide endå tettare om sjømat, seier fiskeriminister Per Sandberg.

Den japanske landbruks- og fiskeriministeren Ken Saito skal besøke Noreg for å bli betre kjent med norsk fiskeri- og havbruksforvaltning. Den japanske delegasjonen skal reise til Austevoll utanfor Bergen. Saito skal også ha eit bilateralt møte med fiskeriminister Per Sandberg. Dei skal diskutere sjømathandel og norsk-japansk samarbeid innan fiskeri.

Administrerende direktør i Norges Sildesalgslagt, Paul Oma, er invitert med på turen og skal holde et lite foredrag for ministrene.

-Vi er selvsagt glad for å få anledning til å bidra i forbindelse med besøket til den japanske ministeren, for oss i pelagisk næring er selvsagt Japan av stor betydning, ikke minst på handelen med makrell, sier Oma.

-Besøket av den japanske fiskeriministeren reflekterer den nære forbindelsen mellom Japan og Norge og da er det veldig positivt at de er interessert i å høre nærmere om hvordan vi driver fiskeri og fiskeriomsetning her i Norge, sier Oma.


Siste nytt