Takker av etter 34 år

Publisert: av Roar Bjånesøy

Denne uken avslutter Knut Ivar Nilsen en lang karriere på Sildelagets salgsavdeling. 

Det er ikke få innmeldinger som har kommet hans vei i de 34 årene og 4 månedene Knut Ivar har vært i salglagets tjeneste. Men innmeldinger og auksjoneringen av fangster er bare litt av historen når en har vært med så lenge.

- Jeg begynte i Harstad i det som var Feitsildfiskernes Salgslag 19 desember 1983 som assisterende dirigeringssjef, sier Knut Ivar og legger til at da var det lodda som var hovedfiskeri i nord.

-Fangstmeldingene kom over Vardø radio og vi dirigerte båtene til over 30 fabrikker fra Vadsø i nord til Egersund i sør, sier Nilsen.

I roligere perioder i Harstad, ble Nilsen og andre kolleger derfra utplassert til salgslaget kontorer i Haugesund, Ålesund og Kristiansund for å omsette sild og andre fiskeslag.

-Da kunne vi være i 14-dagers perioder på de andre kontorene, i Haugesund var det tobis, stort sett ellers var det fangster til mel og olje, men i Kristiansund omsatte vi og kystsild og låssatt sild, sier Nilsen.

i 1989 slo Feitsildlaget seg sammen med Makrelllaget og den gang Noregs Sildesalgslag og etter noen flere år i Harstad med en del turer til Bergen, ble det permanent pendling til Bergen og Norges Sildesalgslag fra 2004.

-Siden da har det vært tre uker på og tre uker av for meg og en del andre kolleger fra Harstad, sier Knut Ivar som nå altså har hatt Bergen som sitt andre hjem i 14 år.

Knut Ivar vil gjerne skryte av fiskerne.

-De er hyggelige og praktiske folk hele gjengen. Det er sjelden en lik dag og det kan være all slags utfordringer de står ovenfor i fiskeriene. Allikevel så beholde de humøret og roen, selv om det selvfølgelig noen ganger kan koke i toppen på hvem som helst der ute, sier Nilsen.

Også Sildelaget og kollegene der får skryt.

-Det har vært en fin arbeidsplass, god orden på alle ting og med mange flotte kolleger. Noen har vært her like lenge som jeg, så det tyder på at det er en fin plass å jobbe. Når noen av oss jobber så tett, må vi alle jenke oss litt etter hverandre, sikker like mye som mannskapet på fiskebåtene må gjøre, sier Nilsen.

Knut Ivar ser nå frem til mer tid på hytta, i fritidsbåten på jakt etter dagens middag samt pusse opp barndomsheimen.

-Jeg kommer til å følge godt med på Sildelaget, det er ikke noe man plutselig kan legge fra seg, men det skal blir fint å gå litt i sin egen takt og ikke bare følge fisketakten til de store pelagiske fiskeriene, sier Nilsen som akkurat får med seg stordelen av årets kolmulesesong før han gir seg.

-Jeg kommer til å savne kolleger, Sildelaget og ikke minst spenningen med arbeidsdagen, men det skal blir fint å styre egen hverdag også. Så en stor takk til alle i Bergen og alle de der ute på sjøen som eg har hatt glede av å jobbe med, sier Knut Iver Nilsen.

Salgsledere Odd Fredrik Andersen og Kenneth Garvik ser med et viss vemod at en god kollega takker av etter mange år sammen

-Knut Ivar har vært en særdeles dyktig mann, alltid til å stole på og også et stort muntrasjonsråd her på kontoret, er den samstemte beskjeden fra både Andersen og Garvik

Salgsdirektør Knut Torgnes følger opp:

-Knut Ivar har alltid vært flink og pliktoppfyllende og eg kan bare slutte meg til at han er et stort muntrasjonsråd både i arbeidstid, fritid og sosiale sammenhenger. Han er heller ikke redd for å si fra når det gjelder og alle de egenskapene er veldig positive ting i hektiske arbeidsdager her på Sidelaget, sier Torgnes.

Knut Ivar sin erstatter, Benjamin Nekkøy, er allerede på plass og har hatt et par uker med jobbing sammen med Knut Ivar allerede.

Så da vil vi, gode kolleger av Knut Ivar, ønske han lykke til og takke for fine år sammen

Siste nytt