Bergen byr på smak av kysten

Publisert: av Camilla Klævold

Bergen Matfestival går av stabelen i dag, og sjømaten dominerer

Se bildeserie her:

Matfestivalen finner sted på Koengen og vil by på mye godt i løpet av helgen.

Alle fiskehandlerne i Bergen vil stå sammen om et eget fiskehandlerområde. Fronten av området er dedikert til Smak av kysten sin nye sesonglansering («Smak på høsten»), med en stor disk av sesongens beste fisk, bannere/roll-ups og brosjyrer til publikum. Fiskehandlerne skal også lage håndmat basert på sesongens fokusarter som er Hyse, Brosme og Krabbe. Rettene i oppskriftsheftet blir også illustrert i egne kokkekurs for publikum gjennom helgen. Og det blir en storstilt fiskeauksjon lørdag og søndag!

- Kampanjen skal gjøre publikum mer oppmerksom på ulike sesonger og gi inspirasjon til å tenke nye arter og muligheter for tilberedning - så enkelt og så godt, sier en entusiastisk festivalsjef Alexandra Krage Angell som er daglig leder i Matarena AS til Fiskeribladet.no

Flere av restaurantene disker også opp med sesongens beste sjømat i restaurantteltet.

- Fisk står i høysetet i år. Vi skal ha fersk fisk, levende fisk akvarium med hummer, krabbe og kongekrabbe, sushiavdeling, fiskeboller og fiskekaker og ikke minst Bergensk fiskesuppe... Dette har vi stor tro på, sier Eirik Sundal som er medeier i Strandkaien Fisk, Natlandsveien Fisk og Fiskekroken i Åsane i Bergen. Som bare må få med at i tilknytning til det store sjømatteltet står det et eget telt med servering av vin og cider.

 

Siste nytt