Fiske og sjømat på agenda i Arendal

Publisert: av Roar Bjånesøy

Norsk Villfisk inviterer til sjømatfest under Arendalsuka 13-17 august. Det er viktig å synliggjøre fiskerinæringen også politisk 

Ettersom Sandberg har gått av som fiskeriminister, vil den nye fiskeriministeren Harald Tom Nesvik delta i hans sted på de ulike arrangementene omtalt i saken.


Arendalsuka ser en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

Nå inviterer foreningen Norsk Villfisk til sjømatfest 15. august under Arendalsuken for å fortelle både om fiskeflåtens betydning og verdiskapning i samfunnet, men også for å fortelle de gode historiene og ha gode diskusjoner om hele sjømatnøææringen, inkludert målet om å få opp konsumet av fisk her i landet. Norsk Villfisk er det som tidligere var Fiskesalgslagenes Samarbeidsråd.

-Det er selvfølgelig behov for synliggjøre både fiskeflåtens verdi og bidrag til samfunnet for de mange politikerne og andre som er tilstede i Arendal og som kanskje ikke har den beste kjennskapen til næringen, sier Paul Oma, administrerende direktør i Norges Sildesalgslag som er med i Norsk Villfisk.

-Dette er en stor politisk arena der vi kan påvirke mange samtidig, og vi har satt sammen et godt  og spennende program med blant annet fiskeriministeren og mange andre. Sjømat til foket er i fokus, det blir mat fra havet og underholdning, men også faglige diskusjoner om nettopp hele villfisknæringen og dens betydning, sier Oma.

Programmet for arrangementet:

 

Sjømat til folket! Hvordan får vi nordmenn til å spise mer fisk? Foreningen Norsk Villfisk inviterer til sjømatfest 15. august under Arendalsuka.

Det blir spennende samtaler, gode historier og deilig sjømat. Jørn Hoel og Per Sandberg skal vise frem kokkekunster – og ikke minst: Sammen skal de fremføre en rykende fersk villfisklåt!Tidspunkt og sted 15. august, klokken 18:00 - 21:00 Clarion Hotell Tyholmen, Arendal


Program

Kl. 18.00 – 18.10: Norsk Villfisk mot nye høyder Fiskesalgslagenes Samarbeidsråd har skiftet navn til Norsk Villfisk. Vi forklarer hvorfor og presenterer rykende ferske tall om fiskeflåtens betydning og verdiskaping.


Kl. 18.15 – 18.30: Innovasjon og rekruttering i villfisknæringen: Hvor framoverlent er vi? Hvordan kan vi løfte villfisknæringen og øke sjømatkonsumet? En samtale mellom Eirin Roaldsen, daglig leder i K. Roaldsen Fiskebåtrederi AS og Leidulf Longva, daglig leder i Gjendemsjø.


Kl. 18.35 – 19.30 Sjømatfest og politisk samtale: Hvordan få barn og unge til å spise mer fisk? Det dekkes opp til sjømatfest. Samtale rundt bordet om hvordan vi kan få flere til å spise mer fisk.

Deltakerne tilbereder mat på scenen. Jørn Hoel og Per Sandberg avslutter seansen med å framføre en villfisk-sang.


Deltakere:
• Jørn Hoel, artist og sjømatentusiast
• Per Sandberg, fiskeriminister
• Renate Larsen, adm. dir. i Norges Sjømatråd
• Lisbeth Berg-Hansen, tidl. stortingsrepresentant og fiskeriminister
• Bjarne Håkon Hanssen, tidl. landbruksminister og helseminister


Meld deg på ved å sende en mail til: [email protected] 

Siste nytt