I gang med havbrisling

Publisert: av Roar Bjånesøy

Tre norske fartøy er nå kommet på feltet i havbrislingfiske sør i Nordsjøen

Vikingbank var første båt ut fredag mens Nordsjøbas og Senior fulgte på senere.  Lørdag ettermiddag var det innmeldt fangst på 1000 tonn fra færøyske Tummas T som ble solgt til Pelagia Karmsund.

Vikingbank og de andre to norske fartøyene har fisket rundt 80-90 nautiske mil vest av Sylt like ved grensen mellom Danmark og Tyskland, rundt N55,10 grader og 6 grader øst.

-Lørdagen tauet vi mesteparten av dagen og  fikk rundt 180 tonn. Søndagen hadde vi to hal på henholdsvis 60 og 20 tonn, sier Torfinn Alvestad , som er lærling ombord på Vikingbank,  når Sildelaget ringer.

Det har vært en liten kuling i området natt til mandag og mandag formiddag er alle de tre fartøyene på kurs sørvestover der det ligger en del danske og andre fartøy og fisker havbrisling.

-Vi hadde flott vær lørdagen og søndagen, men det henger litt sjøer igjen etter kulingen i natt, sier Alvestad som opplyser at de har 15-20 mil igjen ned til de andre fartøeyen-

Årets havbrislingkvote er på 10 000 tonn og 18 fartøy har fått utseiling totalt. Hver fartøykvote er på 550 tonn .  Se mer om reguleringen her

 

 

 Siste nytt