Kjemper om innovasjonspris

Publisert: av Camilla Klævold

Liegruppen, med sin LNG-hybrid, er blant finalistene til å vinne innovasjonsprisen som deles ut under Nor-Fishing neste uke.

Av totalt 14 søknader, fra både inn- og utland, er det nå tre kandidater igjen til den prestisjefulle innovasjonsprisen som deles ut under Nor-Fishing.

Skipsrevyen skriver at det er et stort fokus på sikkerthet, miljø og bærekraft blant årets finalister.

Juryen som består av Jan Henrik Sandberg/Norges Fiskarlag, Oddvar Staulen/Innovasjon Norge og Kjell Maroni/Fiskerinæringens Forskningsfond har også gitt utrykk for at flere av søknadene viser høy grad av innovasjon.

Liegruppen Fiskeri AS:

Liegruppen på Straume i Fjell kommune og Salt Ship Design AS på Stord i Sundhordaland har utviklet et nytt høyteknologisk, kostnadseffektivt og miljøvennlig fiskefartøy som skal leveres første kvartal i 2020.

Fartøyet vil bli det første med hovedmotor som vil gå 95% på LNG, og er dimensjonert for effektbehov for fremdrift og elektrisk effektbehov for normal operasjon. Hjelpemotoren kan veksle mellom LNG og diesel og supplere hovedmotoren.

Sago Soulutions AS:

Sago Soulutions AS, Sagvåg har utviklet et innovativt fangstsikringssystem for linefiske, spesielt til bruk i forbindelse med fiske etter tannfisk i Sørishavet. Et av problemene er blant annet hval som forsyner seg av fangsten.


Stø Technology AS:

Stø Technology AS, Hareid har sett på de fleste kvalitetsutfordringene som er forbundet med tradisjonelt trålfiske og ønsker å eliminere disse. Prosjektet sikter også mot vesentlig forbedring innen miljø, effektivitet, HMS, dyrevelferd og optimalisert ressursutnyttelse og verdiskapning.Vinneren av prisen får blant annet 100.000 norske kroner og blir annonsert på Nor-Fishings åpningsdag, 21.august 2018.

Les hele saken på skipsrevyen.no 

Siste nytt