Fiskets gang uke 47
Godt fiske i Øksfjord i helgen.
Matmisjonær og (s)ildsjel Arjen Kraaijeveld var også i år på plass på Sildelagets stand på Nor-Fishing med sin populære matjessild i lompe.
Se video fra messen ovenfor:
Helt siden 2010 har han på standen til Norges Sildelag delt ut matjes i lompe slik at fiskere og andre får smakt på denne fantastiske delikatessen. Før ble produktet filetert i Nederland.
Pelagia Egersund har utviklet et matjesprodukt som blir ferdig mørnet og filetert i fabrikken i Egersund. Det var denne silden som ble servert.
Mer enn 1000 filetter ble servert under messen. Håpet er at stadig mer Norsk produsert matjes, ferdig pakket i Norge finner veien til forbrukere i hele verden.
Og oppskriften er såre enkel: En matjesfilet, en lompe, litt hakket rødbet og løk samt en dash creme fraiche så er måltidet klart. Så satser vi på at en fiskedisk nær deg har denne silda tilgjengelig.
Ivar Andreassen er valgt til ny styreleder i Fiskebåt Nord
Fiskeridirektoratet har gitt Norges Sildesalgslag dispensasjon fra forbudet mot å fiske kystbrisling i Trondheimsfjorden, slik at en kan organisere et prøvefiske med formål å kartlegge størrelsen på bestanden i fjorden, størrelsen på brislingen og utfordringer knyttet til innblanding av sild og annen uønsket bifangst.
Ny rapport fra FNs organisasjon for ernæring og landbruk oppfordrer til økt inntak av småfisk som en undervurdert kilde til ernæring.
Fiskeridirektoratet har i dag besluttet å midlertidig åpne for fiske etter norsk vårgytende sild med not i et område øst av sperrelinjen i den nordøstlige del av Norges økonomiske sone. Åpningen gjelder til og med 31. desember 2023.
Følgende føringssatser vil gjelde fra og med tirsdag 21. november 2023
Nofima slipper i dag den årlige rapporten om sjømatnæringens betydninger.