Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet flytter til Dokken

Publisert: av Camilla Klævold

Regjeringen vil jobbe videre med tre tomter på Dokken i forbindelse med det nye bygget

- Vi tar nå enda ett steg videre i arbeidet med å samle Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet i ett bygg. Statsbygg anbefaler tre tomter på Dokken, og disse tomtene vil vi gå videre med, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik i en pressemelding.

Regjeringen bestemte i fjor høst å gå videre med en utredning som innebærer at HI og direktoratet samles i et nybygg i Bergen. Statsbygg har vurdert 11 tomter, og sitter nå igjen med tre mulige tomter på Dokken.

– Dette er en gledens dag – ikke bare for oss på Havforskningsinstituttet, men for hele byen og havnasjonen Norge. Dokken byr på fantastiske muligheter, sier havforskningsdirektør Sissel Rogne til HI.  

Nesvik mener også at dette vil gi muligheter for ny og spennede byutvikling i Bergen.

De tre Dokken-tomtene er eid av Bergen kommune. Tomtene som videreføres vil vurderes med hensyn til kostnader, fremdrift og risiko. Tomtevalget har blitt gjort i et 50-100 års perspektiv.

– Havbyen Bergen spiller en viktig rolle både regionalt og nasjonalt. Men vi skal også styrke Bergen som et internasjonalt kraftsenter for bærekraftig forskning og forvaltning av havet – og på Dokken vender vi virkelig ansiktet mot resten av verden, sier Sissel Rogne.

Siste nytt