Teige kjøper Haugagut

Publisert: av Roar Bjånesøy

Gjennom rederiet Teigebris AS og Investeringsselskapet Sansibar AS har herøyreder, Sigurd Teige, inngått avtale med Drønen Havfiske om overtakelse av selskapet Haugagut As

Haugagut As  eier ringnotsnurperen MS «Haugagut», og oppkjøpet omfatter også fartøyets kvoter. Dette skriver Sigurd Teige og Sansibar AS i en pressemelding

MS « Haugagut» vil etter overtagelsen den 18. desember få navnet MS « Leikvin». Dette navnet har også tidligere vært i bruk i Teige-rederiet. Teigebris AS eier fra før fartøyet Sjøbris som også innehar ringnot- og kolmulesesjon. Inntil videre er det planen å drifte fartøyene slik som de er i dag. MS Sjøbris vil driftes fra Herøy, mens MS «Leikvin» vil driftes fra Austevoll ettersom mannskapet kommer derfra.

Ringnotsnurperen Haugagut er et av de nyeste fartøyene i den norske fiskeflåten, og ble overlevert fra Karstensen Skipsverft til Drønen Havfiske i 2015. Fartøyet har en lengde/bredde på 69,95 x 15,00 meter og en RSW kapasitet på 2075 m3 .

Drønen Havfiske AS uttaler at salget har vært planlagt siden i sommer, og at det har vært betydelig interesse for kjøp av fartøyet. Salget er et ledd i gjennomføring av endringer i forbindelse med forestående generasjonsskifte i rederiet. Selskapet er godt fornøyde med at fartøyet har fått en ny eier som legger opp til å drive båten videre ut fra Austevoll, og uten at arbeidsplasser går tapt.

For spørsmål, kontakt:
Sigurd Teige, tlf 913 69300

Siste nytt