NVG-silda fortsatt i Smutthavet

Publisert: av Kenneth Garvik

Uvanlig med fangsting av sild så langt vest i januar.

Flere båter satte like over nyttår kursen mot NVG-sild-feltet i Norskehavet, og håpet var at silda hadde flyttet seg mot norskekysten i løpet av julehøytiden.

Silderegistreringene i norsk sone var beskjedne og flåten trakk inn i Smutthavet for å kartlegge området der siste fangst ble tatt før jul. Her ble det registrert godt med sild og torsdag ettermiddag kom båtene i arbeid og flere fikk gode kast. Første innmelding herfra kom torsdag kveld fra Radek med 410 tonn, med snittstørrelser på 356 gram. Dette er sildestørrelser som kjøperne nå etterspør og vi forventer brukbare priser for disse fangster. 

Utover natten meldte ytterligere 3 båter inn fra samme området og flere melder om så store sildemengder der utfordringen er å finne passelige stimer å kaste på. Fredag morgen er det fire båter igjen  i området. Vi får håpe på gode værforhold og god tilgjengelighet slik at vi kan få flere innmeldinger fremover.

Vi har i moderne tid ikke opplevd å ha januarfiske av sild i dette område, som ligger rundt 250 n.mil nordvest av Lofoten. Det er nok sild nærmere norskekysten, men utfordringen er å finne den samlet, og vi får håpe at noen kommer over sild nærmere land når flere båter seiler til og fra feltet fremover. Et fiske så langt vest som Smutthavet er utfordrende, spesielt for kystflåten, nå på vinterstid.

 

Siste nytt