Strandryddeuken over - men kampen mot søppel knapt igang

Publisert: av Roar Bjånesøy

Strandryddeuken 2018 er over og ifølge Hold Norge Rent var det gjennomført neste 3 000 ryddeaksjoner med 90 000 frivillige involvert. Sildelaget slo seg sammen med Nygårdslien Skole i Bergen

Nygårdslien Skole hadde meldt alle sine rundt 350 elever på ryddeaksjonen til Hold Norge Rent. Dette er en aksjon som også  Norges Sildesalgslag, sammen med mange andre organisasjoner i sjømatnæringen, støtter i år. 

Les mer om samarbeidet og #havetfrittforplast her:

Skoleklassene ryddet boss i skolens nærområder og fredag 4 mai fikk vi være med 5 klasse på rydding i sjøkanten ved Lyreneset, et lite friluftområde like ved innseilingen til Bergen og med utsikt rett over til både akvariet i Bergen og Havforskningen på Nordnes, begge to institusjoner med stor interesse for rent hav.

5-klassingene gikk på jobben med stor iver sammen med ansatte fra Sildelaget og aalle var overrasket over mengden med plastikk og andre ting som lå mellom steinene. Spesielt var det mye småting som allerede var nedbrutt over tid eller som kunne lett kunne forveksles med mat for både fugl og fisk.

Se flere bilder fra strandryddingen her: 

Etter ryddeinnsatsen så grillet vi sjømat for hele skolens 350 elever som takk for stor innsats. Jernia som samarbeidspartner hadde velvillig skaffet en stor grill for jobben.  Kokk Anders Isager stod for matlagningen, med god hjelp fra ivrige elever og apetitten for sjømat blant de unge var meget stor. Det var ikke få som var i matkøen både to og tre ganger. Vi får satse på at dette er en god indikasjon på at kampanjen "3 i uken" som Sjømatrådet nå kjører for å øke konsumet av sjømat hos de unge vil virke i tiden fremover.

Hold Norge Rent melder om fantastiske resultater fra strandryddingen over hele landet. Mer om dette kan du lese her:   

Sildelaget kommer med flere bilder fra strandryddingen og sjømatgrillingen blant de flinke elevene ved Nygårdslien Skole

Siste nytt