Globale utfordringer på Pelagisk Arena

Publisert: av Line Dale Nilsson

Pelagisk Arena vil i år ta for seg en rekke spennende tema som berører næringen

Hvordan påvirkes sjømatnæringen under handelskrig og økte globale spenninger? Få med deg den siste utviklingen i bransjen på Pelagisk Arena 5. september - verdens største møteplass for pelagisk næring.

Pelagisk Arena vil i år ta for seg en rekke spennende tema som berører næringen. Ikke gå glipp av muligheten til å bygge nettverk og få med deg siste nytt.

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik og alle sentrale aktører innen pelagisk sektor være tilstede. Nesvik vil blant annet holde et innlegg om sjømat og behovet for gode internasjonale handelsavtaler. I tillegg vil han møte representanter i næringa til debatt.

Verden opplever handelskrig og økte globale spenninger som vil berører internasjonal handel, men hvordan påvirker dette norsk sjømatnæring? Sjeføkonom Elisabeth Holvik fra Sparebanken 1 vil gi deltakerne god og lettforståelig innsikt i vanskelige spørsmål. Du kan også få med deg hvordan Norge satser på pelagisk sjømat i Kina, og hva pelagiske fiskere i Storbritannia og Irland tenker om egen pelagisk fremtid.

Hvilke kontrollrelaterte utfordringer i Nord-Øst Atlanteren står pelagisk næring ovenfor? Og hvilke globale utfordringer med markedsadgang har næringen?

Stor verdiskapning i Norge
Nye tall fra Sparebanken 1 viser at pelagisk sektor skaper store samfunnsmessige verdier for Norge. I 2018 var denne på totalt 5,4 mrd NOK for båt og industri. Verdiskapningen har økt med hele 400 millioner siden 2017.

Pelagisk sektor er derfor en av de største bransjene i sjømatnæringen, både målt i volum, sysselsetting og verdi. Denne bransjen har også for tiden stor FoU-aktivitet fordelt på mange ulike områder. På Pelagisk Arena får du høre om status for satsingen Pelagisk Løft og nyutviklet robotteknologi for handlegging av makrell. Forskere vil også fortelle om direkte fiske på raudåte og om konsum av sild kan forebygge beinskjørhet.

Programstyret for Pelagisk Arena er satt sammen av representanter fra FHF, Sjømat Norge, Sjømatrådet, Fiskebåt og Norges Sildesalgslag.

Hovedsponsor for Pelagisk Arena er Sparebanken 1.

Her kan du melde deg på til Pelagisk Arena og se det fulle programmet.

Fristen for påmelding er 2. september.

Siste nytt