Skal dorgetrenden snu?

Publisert: av Camilla Klævold

Så langt i år har dorgefiskeriet på makrell vært bedre enn i fjor

Roar Aasen, daglig leder ved Fosnavaag Pelagic, forteller at fiskerne melder om bra med fisk og at de med bedre instrumenter ser flekker mange plasser.

- Kvaliteten på fisken er også god, størrelsen ligger rundt 320-400 gram, i tillegg er det mye makrell rundt 370-380 gram, fortsetter Aasen.

De siste dagene har det vært dårlig vær, men enkelte båter har vært ute og noen er på vei ut på områdene utenfor Fosnavaag i dag. Fisket foregår hovedsakelig inne i fjordene der, rundt Misund og Godøy.

Så langt i år er det seddelført 129 tonn med dorgemakrell, hvor mesteparten har blitt levert til Fosnavaag Pelagic.

- Jeg har ikke tall på hvor mye vi har tatt imot enda, men vi har hatt rundt en 12-15 båter som har levert så langt i år, sier Aasen.  Enkelte av båtene leverer 2-3 tonn, mens de største har med seg rundt 8 tonn med makrell.

I fjor ble det fisket 375 tonn med dorgemakrell og Fosnavaag tok imot 144 tonn.

- Generelt sett er det en nedgående trend i dorgefiskeriet, fjorårets 375 tonn kan ikke måle seg med de 1430 tonnene som ble fisket i 2017. Det er nok flere faktorer som spiller inn i denne nedgangen. Blant annet redskapsfleksibilitet og tilgjengeligheten på fisken. Men det har jo vært en positiv trend i år, så man kan jo undres om det snur, sier Roald Oen, salgsrådgiver.

- Båtene registrerer også mye pir i sjøen, så alt i alt ser det mye bedre ut i år enn i fjor, avslutter Aasen.

Siste nytt