HI + REV = Sant

Publisert: av Camilla Klævold

Havforskningsinstituttet inngår prosjektsammarbeid med REV Ocean

HI melder på sine sider at de gjennom sammarbeidet vil få mulighet til å realisere prosjekter de ellers bare kunne drømt om. For det er er nettopp drømmesummer det er snakk om, enkelte av prosjektene kan komme opp i verdier på flere hundre millioner, avhengig av størrelse og omfang på prosjektene.

– Denne avtalen åpner opp for flere spennende prosjekter. Samtidig er det viktig å understreke at vi hele tiden vil passe på integriteten vår som offentlig finansiert forskningsinstitutt, og at våre midler og data blir brukt på en riktig måte, sier havforskningsdirektør Sissel Rogne til HI.

Avtalen er som sagt prosjektbasert og det er allerede identifisert enkelte områder hvor partene kan ha nytte av hverandre, blant annet på tokt.

REV på sin side er i gang med byggignen av et nytt stort fartøy, mens HI på sin side har en egen rederi avdeling med syv båter og land driftserfaring.

Nytt vitenskapelig utstyr vil komme godt til nytte ved for eksempel forsknig på de mesopelagiske organismene.

I tillegg ser partene for seg å samarbeide om forskningsinfrastruktur, og partene har store tanker om hvordan man kan lage utgaver av økosystemer og forske på disse under kontrollerte forhold.

– Norge har gjennom mange tiår hatt en ledende rolle innen forvaltningen av havet, mye takket være Havforskningsinstituttet. Når REV Ocean nå bygger verdens mest avanserte forskningsskip, utvikler en global havdataplattform og jobber for å få «Verdenshavets hovedkontor» lagt til Norge, er Havforskningsinstituttet i Bergen en helt avgjørende partner og jeg ser fram til et fortsatt tett og godt samarbeid, sier administrerende direktør Nina Jensen i REV Ocean.

Avtalen som er signert kan du finne på HI sine sider:

Siste nytt