Nordhavet døpt

Publisert: av Roar Bjånesøy

Nordhavet ble døpt på Engenes lørdag. Se bildeserie fra det nye fartøyet til Arvesen rederiet. Sildelaget gratulerer med nybåten.

Se bildeserie her ( takk til Jarle Gunnarstein og Larsnes Mek. Verksted for bilder) 

Nye Nordhavet er utviklet av Naval Consult i samarbeid med Larsnes Mek. Verksted. Her er mer informasjon om fartøyet.

Naval Consult har inngått avtale med Larsnes Mek. Verksted om leveranse av design, tegninger og skipstekniske beregninger for en snurper/snurrevadfartøy til rederiet Arvesen AS på Engenes. 

Denne nye generasjonen fiskefartøy som nå er utviklet av Naval Consult i tett samarbeid med Børge Arvesen i rederiet Arvesen, Einar Tore Esaiassen i Maritime Competence og med Jarle Gunnarstein i Larsnes Mek. Verksted, er en videre-utvikling av tidligere vellykkede fiskefartøy fra Naval Consult. Nybygget har allerede fått stor respons fra hele kystflåten her i landet, og flere nye fartøyer er allerede under planlegging.

Prosjekteringsarbeidet for dette nybygget ble startet opp i mai 2016. Nybygget vil så bli ferdigstilt av Larsnes Mek. Verksted.

Nybygget blir arrangert med CO2 RSW anlegg og seks RSW tanker for levende fisk, fisk i tanker og fisk i kar med is-sørpe. Total lastekapasitet er på 495 m³. Videre har fartøyet to notbinger og kombi-vinsjer for not og snurrevad. Vinsjene har trekkraft på 25 tonn og kapasitet på 12 kveiler ø54mm snurrevadtau. Vakum-anlegg er arrangert for lossing av RSW tanker og for innlasting fra snurpenot og fra snurrevad-not. 

Dette nye fartøyet vil fremstå som et av de mest effektive og avanserte fartøy i kystflåten med optimaliserte skroglinjer som vil gi fartøyet svært gode sjøegenskaper og lavt brennolje-forbruk. 

Nybygget for Arvesen AS vil bli et søsterskip til nye Sander Andre, med noen endringer av innredning og utrustning i henhold til rederiets ønsker.

Hoveddimensjoner
Lengde o.a. 43.15 m
Lengde p.p. 32.50 m
Bredde 9.25 m
Dybde i riss hvdk. 3.85 m
Dybde i riss shdk. 6.20 m
Dim. dypgang 5.05 m
Brutto tonnasje 499
Fartsområde Havfiske II-A2
Innredning 4stk 1-mann + 3stk 2-mann

Kapasiteter
Lasterom (RSW) 495 m3
Ferskvann 25 m3
Brennolje 75 m3
Smøreolje 3 m3
Spillolje 1 m3
Hydraulikkolje 6 m3
Lensevann 3 m3
Septikk 2 m3
Gråvann 2 m3
Ballast/trimtanker 16 m3 

Kilde: Naval Consult

Siste nytt