Tatt seg opp

Publisert: av Roar Bjånesøy

Sildelaget har idag, torsdag,  innmeldinger av NVG-sild fra 15 fartøy og over 3 500 tonn i journalen. Mesteparten av fangstene er tatt med not

-Flåten ligg nå fra nordvest av Træna til ned mot feltene vest av Brønnøysund og det virker som om mer sild har stått høyere og da tilgjengelig for not og flere kystfartøy, sier salgsleder Odd Fredrik Andersen ved Sildelaget og legger til at det var rundt 40 fartøy på feltet før fangstene kom idag. 

Silda holder størrelse fra 325 gram og oppover og fartøyene har levert fangstene fra Skude i sør til Senjahopen i nord denne uken. 

-Det kommer nok noen båter til, men en del av den større flåten avventer litt med tanke på mulighet for loddefiske på Island.


Når det gjelder lodde på Island så er det to fartøy som registrerer forekomster fra nordvest på Island, langs hele kysten i nord og sørøver land østkysten av Island.

-Vi hører de ser lodde, men så langt har vi ikke fått opplysninger om mengder og om en eventuell kvote, sier Andersen.

Kolmulefisket kom også mer igang denne uken, med 5 fangster på tilsammen 9 000 tonn innmeldt mandag og tirsdag samt en fangst på 2 300 tonn idag. Det er fremdeles et par fartøyer på feltet der borte, i EU-sonen ned mot 53 graden.  Fangstene leveres i Norge.

Også her forventer Andersen at en del fartøy avventet litt nyheter om eventuelt  loddefiske på Island før flere sette kursen mot kolmulefeltene

 

 

Siste nytt