Nytt anlegg i Egersund

Publisert: av Roar Bjånesøy

Prima Seafood As tar over anlegget ved Fonn Egersund etter Global Fish og vil ta imot og bearbeide konsumfisk der.

Hovedaksjonær bak nyetableringen er seriegrunderne Anbjørn Øglend og Jakob Hatteland, som også står bak Prima Protein As på Hovland der det snart er oppstart for en ny fabrikk for mottak av råstoff for mel og olje produksjon. Dette skriver Dalane Tidende ( abo) 

- Julaften kom tidlig i år. Da det ble kjent at Global Egersund vil avvikle all virksomhet i Egersund fikk vi en unik mulighet. Den har vi grepet med begge hender. Etableringen av et mottak har ligget i våre planer, men vi drømte ikke om at vi skulle få realisert planene så raskt, sier Anbjørn Øglend til Fiskeribladet.

- Prima Seafood AS er et naturlig steg i etableringen av et fullsortimentstilbud av pelagisk fangst med basis i satsingen til Prima Protein AS. Et fullt sortiment vil være til gagn både for fiskere og kunder som får en ny aktør med en mer helhetlig verdikjede, sier han til Fiskeribladet.

Prima Seafood vil i hovedsak ta imot matfisk som sild og makrell for primær foredling og videre bearbeiding. Aktivitetene vil bestå i filetering av pelagisk fisk, innfrysing og pakking av rund fisk. Avskjæret etter filetproduksjonen vil bli fraktet til Prima Protein sitt anlegg for foredling.

les hele saken hos Fiskeribladet her ( abo ) 

Siste nytt