Lite brisling å se i Trondheimsfjorden

Publisert: av Camilla Klævold

Siden åpningen av fjorden lørdag 9. november har det blitt fangstet 65 tonn med brisling

- Vi hadde nok litt større forventinger enn det realiteten er, nå skal det lille som er her få lov til å være i fred, forteller Børge Refsnes, reder på Trønderhav.

Trønderhav holder på å legge til for lossing da Sildelaget ringer, og forteller videre at selv om det er lite fisk i fjorden er den som er der stor og fin i størrelsen.

- Det er ikke godt å si hvor brislingen har tatt veien, den er en liten luring og plutselig finner den ut at den skal flytte på seg. Enkelte år får man dermed greie fangster og andre ikke, sier Refsnes.

Øivind Stokke, reder på Storegg, har en teori om at hvis brislingen har et godt gyteår kan det bli bra fiskeri, men som Refsnes forteller han at brislingen er glad i å flytte på seg. – Brislingen kan være i fjorden både en uke før og etter man selv er der, ingen vet hvor den blir av i mellomtiden.

Storegg ligger ute i fjorden nå og har fått litt fisk om bord, men grunnet den dårlige tilgjengeligheten vil de avslutte fiskeriet i løpet av dagen.

- Vi er ferdig med de andre fiskeriene, så da tar vi vel turen hjemover, sier Stokke.

Liaholm fikk seg en fangst på 35 tonn på søndag og har i liket med andre i fjorden satt kursen hjemover.

Trønderhav derimot vil fortsette med sildefiske og setter kursen nordover når de har fått brislingen på land.

- Brislingfisket er et fint fiskeri, selvsagt er det kjekkere når man får gode fangster, men det er nå bare sån. Frykten er at det skal reguleres bort, så vi får håpe det ikke skjer, avslutter Refsnes.

Så langt i høst har det blitt fisket rundt 360 tonn med brisling, 270 tonn i Matrefjorden, 65 tonn fra Trondheimsfjorden og 25 tonn i Nordfjord. I tillegg hadde vi rundt 130 tonn i Oslofjorden i vinter.

Siste nytt