Fisk kan forebygge astma

Publisert: av Camilla Klævold

Barn som spiser fisk fra ett års alderen har 30 prosent reduksjon av allergirelaterte sykdommer fram til seks års alderen

Dette melder NRK. Undersøkelsen er gjort på 4000 barn som ble fulgt fra svangerskapet og fram til de var seks år og er utført av forskere ved St. Olavs hospital og NTNU.

Mens foreldre tidligere er blitt frarådet å gi barn under ett år fisk fordi barnet kunne utvikle sykdommer som allergi, har ferske forskningsresultater helt motsatt konklusjon.

Barn skal spise fisk tidlig i livet. Det gir en veldig stor helsegevinst. Og det har ikke noe å si om det er fet eller mager fisk – så lenge ungene spiser fisk.

– Hvis barnet spiser fisk én gang per uke ved ett års alder så har det ca. 30 prosent reduksjon av allergirelaterte sykdommer fram til seks års alder, sier Øien.

Forskerne har avdekket veldig stor forskjell på hvordan det gikk med barn som fikk fisk eller tran minst én gang i uka allerede fra ett års alder i forhold til de som spiste dette sjeldnere.

– Vi har sett på dem som har spist fisk én eller flere ganger hver uke, kontra de som spiser mindre. Det er der vi har sett de store forskjellene i helsegevinst, sier Øyen.

Les hele saken på nrk.no:

Siste nytt