Fiskebas med første makrellfangst

Publisert: av Roar Bjånesøy

Flåten har vært noe avventende med å sette i gang med makrellfisket, men i går kom første innmeldingen fra norsk sone

Fiskebas har akkurat begynt å losse ved Global i Florø og japanerne som er på plass ved anlegget er fornøyd med kvaliteten, ifølge skipperen ombord.


- De (japanerne) sier kvaliteten er veldig god og makrellen er åtefri, forteller skipper Geir Magne Madse på Fiskebas.


- Det er mulig den er litt stor for enkelte markeder, vi hadde jo håpet på litt høyere pris, sier Madsen.

Fiskebas meldte inn 215 tonn mens Norderveg meldte inn 240 tonn fra samme område.


Fangsten til Fiskebas  ble tatt helt vest i norsk sone og foruten Fiskebas var Norderveg, Odd Lundberg og to færøyinger på feltet.


- Vi så en del flekker, mange var store og de kastet vi ikke på. Nå er vi i gang og det er veldig kjekt, sier Madsen.

Færøyingene på feltet, blant annet innleide Gitte Henning, har meldt at de ikke finner noe fisk i færøysk sone og det ser ut som den nå har forflyttet seg til norsk sone.

- Vi håper den blir her en god stund og ikke vandrer inn i EU-sonen. Så vi satser på gode fangster i norsk sone, forteller skipper på Norderveg, Tor Håkon Våge, som er på vei til Prima Seafood i Egersund for lossing.


Både Madsen og Våge ser positivt på sesongen og er glad for å endelig være i gang. Over helga ser de for seg at det blir trangere på feltet.

- Når vi er ferdig å losse drar vi rett ut igjen, vi har med oss fem stykker fra HI også som må rekke et fly til Oslo på mandag, så vi satser på at det blir bra fangster framover, både for vår del og deres, avslutter Madsen.

Åge Røttingen ved Sildelagets salgsdesk sier at et par andre fartøy nå er på vei ut til feltet og forventer flere går i helgen og når de får høre litt mer om kvaliteten på fisken.


Ifølge Sildelagets inspektør, Trond Remøy, som er tilstede på lossingen av Fiskebas i Florø så er makrellen av topp kvalitet, fast i fisken og lite åte. 

 

Siste nytt