God kvalitet på makrellen så langt

Publisert: av Roar Bjånesøy

Makrellfisket til havs kom i gang senere i år enn i fjor. Så langt er kvaliteten positiv

Vel 10 000 tonn makrell er fisket siden Fiskebas tok første fangsten 19 september i årets  høstsesong til havs.

-Det er veldig postivt at kvaliteten var bra helt fra begynnelsen med relativt lite åte, sett bort fra ett par unntak, sier salgsleder Kenneth Garvik ved Sildelaget.

-Det er ikke berre åtesituasjonen som er positiv, det er og veldig god konsistens på fisken  med lavere fettinnhold og fettet har satt seg i fiskekjøttet, sammnelignet med i fjor, sier Garvik og legger til at snittstørrelse på makrellen er 20 gram høyere i år enn på samme tid i fjpr

Tilbakemeldingen fra kjøper og de japanske inspektørene på kaikanten er gode, ifølge Garvik som sier at prøvene fiskerne tar ombord stemmer godt overens med det kjøperne ser når det landes så langt i år

Det samme melder Kyrre Dale, fagsjef for industri i Sjømat Norge

-Riktig informasjon om fangstene er nødvendig for at kjøperne skal vite hva de kjøper. En mer presis prøvetaking er også bra for å unngå at aviksreglementet må benyttes, sier Dale.

-Det er flott at det gjøres en god jobb med prøvetaking ombord og vi håper at alle følger opp den gode trenden vi har sett hittil i år, sier Dale videre med henblikk på tidligere sesonger der anleggene opplevde større avik mellom innmeldt og levert  størrelse og åtegrad i makrellfisket.  

Det arbeides nå med en video som skal ta for seg mer detaljer rundt prøvetaking av makrell.

I følge Garvik har interessen rundt makrellen vært særs god, prisene har vært høye, godt hjulpet av et godt verdensmarked og en positiv utviklingen av valuta siden i fjor.

-Vi håper på fortsatt god vær og godt fiske i norsk sone og ser med spenning frem til kvoterådet som kommer på tirsdag, sier Garvik.

I skrivens stund er det rundt 50 fartøy i aktivitet i makrellfisket til havs.  

 

 

 

 

 

Siste nytt