Fiskeripolitisk seminar

Publisert: av Camilla Klævold

Venstre arrangerte i går et fiskeripolitisk seminar i Sildelagets lokaler som bydde på gode innlegg fra næringsaktører og faglige diskusjoner

Bakgrunnen for det fiskeripolitiske seminaret var blant annet kompetanseheving i forbindelse med den mye omdiskuterte kvotemeldingen som ble presentert av regjeringen i fjor sommer.

Seminaret i Bergen var det andre i rekken, partiet har tidligere hatt et tilsvarende seminar i Tromsø.  

- Vi er glad for at Venstre ba om å få holde sitt fiskeripolitiske seminar hos oss og setter pris på at politikerne søker kunnskap og kompetanseheving rundt fiskeri, sier Paul Oma, adm.dir, Sildelaget.

Blant innlederne var Havforskningsinstituttet, Nofima, Norges Sildesalgslag, Pelagisk Forening, Fiskebåt, Sjømat Norge, Austevoll Seafood og Nergård AS. Venstre stilte med 12 representanter fra både Stortingsgruppen og lokale lag.

Gjennomgående temaer for seminaret var fremtidsutsiktene for norsk fiskeri, produktutvikling og verdiskapning. Aktørene delte også sine synspunkter ved kvotebeholdning, konvertering av strukturkvoter og kvoteutveksling.

- Sildelagets budskap til politikerne var blant annet å bevare den norske modellen, med fiskesalgslagslov og deltakerlov, sier Oma.

Siste nytt