Kåre Ankjær-Jensen til minne

Publisert: av Camilla Klævold

Tidligere adm.direktør i Noregs Sildesalslag Kåre Ankjær-Jensen sovnet stille inn på fjorårets siste dag

Kåre Ankjær-Jensen sovnet stille inn på fjorårets siste dag, nær 93 år gammel hjemme på Hjellestad med sine nærmeste omkring seg. Han var ansatt i Noregs Sildesalslag fra 1968 og ble adm.dir fra 1978. Han var leder av laget frem til han pensjonerte seg ved utgangen av 1989, altså ett år inn i «det nye laget» Norges Sildesalgslag.

Han deltok i arbeidet før sammenslåingen av de tre «gamle» salgslagene, Norges Makrellag, Feitsildfiskerne Salgslag og Noregs Sildesalslag, og tok utfordringene ved organiseringen av det nye salgslaget, Norges Sildesalgslag, ett år inn i dets funksjonstid. Gjennom årene hadde han mange forskjellige verv, både som styremedlem og styreleder i mange av næringens organisasjoner.

Kåre var en aktiv og sprek pensjonist. Hans lidenskap var seiling, og han og kona Kari seilte lange turer både til Kanariøyene og Azorene. Han var en friluftsmann så lenge helsen tillot det. Det var alltid hyggelig når Kåre og også tidligere Kari, deltok på våre årlige julelunsjer på Sildelagets kontor i Slottsgaten. Siste gang han var på besøk var så sent som ved åpningen av Sildelagets nye lokaler i november i fjor.

Vi lyser fred over Kåre Ankjær-Jensens minne.

Siste nytt