Kolmula i gang

Publisert: av Camilla Klævold

Etter noen lange dager med haling, leting og dårlig vær, var Kings Bay i dag først ute med innmelding på kolmula

Fangsten på 2300 tonn ble tatt i fire hal langs kanten sørvest for Porcupine. Fangsten er dermed tatt i samme område og rundt samme tid som første fangst fra EU sonen i fjor. Da var det Åkerøy som var først ute den 25. januar 2019 med 1950 tonn. Havskjer tok derimot den aller første kolmulefangsten fra Færøysonen den 15. januar 2019.

- Vi fikk et hal på søndag og tre hal mandagen, også har vi ligget å bakket på været innimellom, sier skipper på Kings Bay, Bjørn Sævik.

- Det har vært bra med fisk, men man kan vel si at det er «godt» kolmule vær.

Åkerøy er også, i år som i fjor, tidlig på feltet og det var de som halte i fangsområdet først på søndag. Derimot befant de seg litt lengre sør idet Kings Bay fikk full klaff.

- Vi rakk ikke opp igjen da Kings Bay kom over godt fiskeri, det gjelder å være på rett plass til rett tid sier skipper Jermund Skår på Åkerøy.

For øyeblikket ligger Åkerøy, med Birkeland litt lenger øst, å bakker på været, men satser på å være i arbeid igjen fra i morgen natt og utover.

- Vi var jo aleine de første dagene, da er det litt mer vrient å orientere seg, men vi satser på at vi får litt å jobbe med når været letter, sier Skår.

Åkerøy ble i fjor kjøpt opp av Dahls Fiskeri, og skal fiske på to konsesjoner.

Kings Bay får nå et lite avbrekk i kolmulefisket da de skal delta på forskningstokt på NVG-sild med Havforskningsinstituttet.  

- Vi satser på at det blir et godt kolmule år i år som i fjor, det blir spennende å se hvor prisnivået legger seg, avslutter Sævik.

Totalt i fjor var snittprisen på kolmule 2,52 kr. per kg

Siste nytt