Siger rolig inn i det nye året

Publisert: av Camilla Klævold

Det forventes en rolig oppstart på det nye året, hvor været kan vise seg å bli litt utfordrende   

Foreløpig har det blitt meldt inn 1035 tonn med sild fra Kvænangen fordelt på fire direktehåvet fangster. De kommende dagene vil det nok komme til en del som skal låssette.

- Det er en håndfull båter på plass inne fjorden nå, her vil det sige på med kystfartøy, spesielt fra den minste flåten. Det er nok her de norske fiskerne vil sette hovedfokuset sitt fremover, sier salgsleder Kenneth Garvik.

I forhold til å fiske større sild i Norskehavet vil nok flåten være litt avventende på grunn av været og forventet tilgjengelighet på silda på denne tiden.

- Det ser ut som været kan bli noe utfordrende de kommende ukene, værbildet er ganske annerledes når enn det vi så i høst, hvor vi hadde perioder med fantastiske forhold i nord, fortsetter Garvik.

I henhold til andre fiskeri er det en del utenlandske fartøy som har begynt å tenke på makrellen. Et par irske og danske fartøy har gått mot Shetland og noen er allerede på plass.

- Fartøy fra Norge og Shetland vil nok avvente litt og se hvordan vær, tilgjengelighet og pris utspiller seg før de går mot feltet, sier Garvik.

Oppstarten ser dermed ut til å bli noenlunde lik fjorårets, litt forsiktig, med sild i nord som hovedfokus.

Godt nytt fiskeriår!

Siste nytt