Fiskets gang uke 16

Publisert: av Kenneth Garvik

Kolmule fra vest og tobisfisket i gang i Nordsjøen

Kolmule:
Vi har kun fem fangster med kolmule sist uke, med et totalkvantum på 4.000 tonn. Fangstene er fisket i tre ulike økonomiske soner.
I starten av uken fikk vi en fangst fra EU sonen, nordvest av Irland. Utover i uken dabbet fiske av her, og med rapporter om kolmule i Færøy-sonen trakk båtene dit. Herfra har tre båter meldt inn fangst i helgen.
I tillegg har «Gollenes» fisket kolmule og stømsild i norsk sone, i området rundt Statfjord feltet.

Av ukens kvantum er hele 2.600 t solgt til konsum til kjøpere i Irland og Norge.

I kommende uker vil båtene som skal fiske kolmule i all hovedsak ha fokus på Færøy- sonen. Kolmula trekker nå nordover og passerer de færøyske farvann. Det er stor aktivitet i dette fiske fra flere nasjoner, og i skrivende øyeblikk ligger det 25 båter og tråler. Dette er båter fra Færøyane, Island, Russland, Danmark, Grønland og Norge.

 

Tobis:
Tobisfisket åpnet 15. april og en båt gikk ut og startet fiske. «Sille Marie» ble første båt i år med innmelding mandag, da de meldte inn 450 t etter tre dager i fiske på Inner Shoal.

Etter påske gikk flere båter ut og i helgen har ytterligere fem båter rapportert om fangst, og totalt er det fisket 3.000 tonn. Fisket har vært ujevnt i starten, der båtene har flyttet rundt på forskjellige tobisbanker.

Fra kjøperne som har tatt imot tobis så meldes det om en grei størrelse og relativ mager fisk. Det rapporteres om mye rødåte i fisken, og med sol og sommer så vil fettinnholdet øke utover.


Makrell/ hestmakrell:
Fra den minste kystflåte så har vi innmeldt 30 tonn makrell og 37 t hestmakrell.

For makrell så vil det forhåpentlig også «livne til» fremover. Får vi sol og lite nordavind så samler normalt fisken seg nå utover våren.


Bergen 25.04.2022
Kenneth Garvik
[email protected]

 

Siste nytt