Startet innsamling for Ukraina under lossing på Træna

Publisert: av Roar Bjånesøy

Med mottoet "Fiskere for fred" satte fiskerne på Krossfjord igang en digital basar for å samle inn penger til Røde Kors og deres innsats i Ukraina

Mandag morgen hadde innsamlingen, som da startet lørdag ettermiddag, fått inn over 100 000 kroner.  Pengene går direkte til Røde Kors sitt støttearbeid under krigen i Ukraina som pågår nå.

- Vår tillitmann ombord, Svein Ove Haugland, luftet ideen om en innsamling  akkurat da eg hadde fått sms fra Røde Kors med oppfordringe om å støtte arbeidet deres, sier Ole Hamre, skipper og reder ombord Krossfjord. 

Hamre og Haugland, sammen med styrmann Martin Arefjord, satte seg ned i messa og snart hadde de ideeon om en basar med oppfordring om å støtte Røde Kors sitt arbeid gjennom donasjoner via Facebook og Vipps.


-Vi fikk samlet inn gevinster på rekordtid og dette har fått en mye større respons enn det vi hadde forventet. Vi vil selvsagt takke både de som har gitt gevinster til basaren og ikke minst til alle de som har bidratt med donasjoner til Røde Kors , sier Hamre og legger til at trekningen skal foregå på lørdag førstkommende. 

Sildelaget har støttet Røde Kors sitt arbeid i andre vanskelige situasjoner  rundt om i verden tidligere og vil donere 25 000 kroner  til Røde Kors sitt arbeid gjennom dette flotte initiativet fiskerne har satt i gang.

- Norske fiskere har mange ganger vist sitt engasjement gjennom ulike støtteaksjoner når tragiske hendelser oppstår, også med støtte gjennom Sildelaget . Vi er så klart med på støtte her også når vi ser det enorme behovet for hjelp som Røde Kors kan bidra med i krigen i  Ukraina, sier Paul Oma i Sildelaget.

- Det er så viktig å bry seg om andre og spesielt barn og unge som vil få sår på sjelene sine med det som skjer i Ukraina.  Det er Røde Kors og deres fantastiske arbeid med humanitær hjelp i Ukraina som er heltene her. Vi har bare satt i gang noe fordi vi ser og forstår de lidelser som påføres det ukrainske folk. Ingen om bord har noen personlige relasjoner til Ukraina. Vi er bare like sjokkerte vitner til det som skjer, sier Hamre.

 

«Krossfjord» oppfordrer alle fiskere, fiskebåtrederi og aktører i fiskerinæringen å bidra med hjelp. «Fiskere for fred» er å finne på Facebooksiden MS Krossfjord 

Siste nytt