Fiskets gang uke 1

Publisert: av Roar Bjånesøy

Oppstart som forventet for fiskeriåret 2022, men nesten 6000 tonn nordsjøsild var uvanlig på denne tiden av året

NVG-sild:

Med over 22 000 tonn i innmeldingsjournalen ble det mer NVG-sild fangstet i årets første uke enn i fjor. Storparten av silda er tatt i Kvænangen og områdene utenfor der flere føringsfartøy har vært i sving i uken som gikk.

Også i Vestfjorden var det tatt 300 tonn og et ringnorfatøy hadde 400 tonn ute i Norskhavet. Snittstørrelsen på side har vært  rundt 260-270 gram i nord, mens den ute fra Norskehavet lå på rundt 330 gram.

- Det er fremdels sild og se på Kvænengen, men det har minket på den mindre flåten som fisker der. Vi har føringsbåt klar, så får vi se hva denne uken bringer, sier salgleder Knut Halvor Møgster i Sildelaget.


Nordsjøsild:

Etter at Norderveg var først ute med fangst på 670 tonn på torsdagen, tok 7-8 andre fartøy turen ut på Vikingbanken. Over 5 700 tonn er totalen første uken, silda ligger på rundt 260-270 gram og har vært levert fra Fosnavåg til Danmark.  


Makrell:

Paula var den første av de utenlandske fartøyen kom med makrelllast den 6 januar. Utover uken og i helgen har den fått følge av 9 andre og totalvolumet av makrell nådde 10 744 tonn i første uken. Dette er en del mindre enn første uken i fjor da vi hadde over 30 600 tonn makrell fra utenlandske fartøy første uken.


Ellers har det vært noen tonn kystbrisling tatt i Oslofjorden, samt rundt 400 tonn hestmakrell tatt fra Nordhordaland og ned til Skude. 


Lodde på Island.

- Så langt har ingen norske fartøy tatt turen over til Island, men vi forventer at noen om ikke så lenge begynner på turen bortover. Den islandske loddeflåten er i fiskeri rundt 50 nm nord for Island, sier Møgster.


 

 

 

Siste nytt