Mye loddebåter på feltet, men lite å melde så langt

Publisert: av Roar Bjånesøy

30 båter leter etter lodde øst og nord for Island etter at været bedret seg. I nord er det fortsatt godt med NVG-sild

Etter at dårlig vær sendte mye av flåten til lands så er nå det maksimale antall fartøy tillatt i Islands sone på jakt etter lodda.

- Det er ikke mangel på fartøy hverken på feltet eller andre som ligger klar, men lodda står spredt og djupt og er vanskelig å få med not, sier salgsleder Kenneth Garvik.

- Vi får håpe det blir mer samling i dette værvinduet som nå er der, det ser ut til at vinden skal friske opp igjen inn mot helgen, sier Garvik

 

I nord står det fremdeles sild på Kvænangen og litt av ukens fangster er tatt både der og ute på Tromsøflaket. Sesongen på Kvænangen har nå vært 20 dager lenger enn i fjor da fisket avsluttet der 8 januar. I tillegg  er det meldt inn 550 tonn sild fra Smutthavet der 3-4 fartøy har vært i fiske.


- Vi ser gode priser på den større silda ute fra Norskehavet,men med store deler av havflåten på Island så er det begrenset hvor mange fartøy kan være i aktivitet. Men det er gledelig å se at det er gode sildefangster både på Kvænangen og utenfor, sier Garvik.

Denne uken har  også flere utenlandske fartøy vært i Nore med makrellfangster. Så langt i uken er det meldt inn over 9 300 tonn som betyr at for januar har det kommet inn  45 000 tonn makrell sammenlignet med 66 000 tonn i hele januar 2021

Siste nytt