Fiskets gang uke 1

Publisert: av Camilla Klævold

Det har vært god tilgjengelighet på silda på nyåret og med storkast på rundt 200 tonn er de fleste låssetterne ferdig på Kvænangen

NVG sild
Årets første uke startet veldig godt for 15 meterne og onsdag kom ut som beste dag med 1.160 tonn låssatt. Fiskeriet fortsatte med andre ord der det slapp i Reisafjorden med god tilgjengelighet på silda. Fullmånen gjorde fiskeriet litt mer utfordrende i andre halvdel av uken da silda stod mye djupere. Men etter gode sildeobservasjoner fra direktefiskerne i Kvænangen flyttet den mindre flåten seg også inn her.

Med gode kast på vel 200 tonn har de fleste låssetterne gjort seg ferdig med sildekvotene denne uken og noen planlegger å ta resterende kvantum til høsten. Totalt er det låssatt vel 4.000 tonn med NVG sild i løpet av årets første uke.

Året har også startet godt for direktefiskerne som har fangstet over 15.000 tonn med NVG sild denne uken. Ettersom det var meldt dårlig vær inn mot helgen samlet det seg opp en del fartøy, men da været lot vente på seg ble det fart i fiskeriet og fredag og lørdag kom ut som de beste dagene for direkte fangst med henholdsvis 4.300 og 8.500 tonn innmeldt.

Natt til lørdag og natt til søndag blåste det opp til kuling og med minus 10 på gradestokken ble det noen timer med isbanking for fiskerne.

Totalt er det dermed registrert 19.255 tonn med fin NVG sild i løpet av årets første uke, noe mer enn fjorårets 17.000 tonn. I fjor fikk låssetterne bare fisket i noen dager før uværet kom og tok med seg silda.


Makrell

Den utenlandske flåten har kommet godt i gang med makrellfisket denne uken og har leitet i områdene rundt Shetland. Fangstene er registrert vest og sørvest av Lerwick. Totalt er det registrert 5.810 tonn i journalen.


Hestmakrell

Sør i landet har låssetterne hovedsakelig vært opptatt med hestmakrell denne uken og det er låssatt totalt 127 tonn fra områder rundt Os og sørover til Karmøy. I tillegg er det registrert 80 tonn med direktefangst denne uken.


Kystbrisling

Fra Oslofjorden og Trondheimsfjorden er det registrert totalt 237 tonn med kystbrisling denne uken.


Kanten

Et fartøy startet nyåret på Kanten med blandingsfiskeri og fikk med seg 125 tonn med kolmule, 15 tonn med øyepål, 70 tonn strømsild og 15 tonn med hestmakrell.

 

Det har med andre ord vært en positiv start på det nye året og i kommende uke forventer vi at det blir litt roligere med fangster hovedsakelig fra den større flåten som fisker NVG sild og fra utenlandske fartøy på makrellen.

Siste nytt