Fiskets gang uke 3

Publisert: av Camilla Klævold

Noe dårlig vær denne uken, men jevnt sig på NVG-silda og gode makrellfangster

NVG-sild:
Uken har vært noe preget av dårlig vær, men det er registrert godt over 33.000 tonn i journalen og fredag kom ut som beste innmeldingsdøgn med 5600 tonn. Den minste flåten har låssatt 330 tonn denne uken og det meldes fremdeles om godt med sild inne i fjordene, både i Kvænangen og på Reisafjorden. De større fartøyene har tatt sine fangster utenfor fjordlinjene her og det ser ikke ut som silda har noe hastverk med å flytte på seg. I tillegg har det også denne uken vært fiskeri vest av Sørøya.

«Vikingbank» har som kjent jaktet sild i Norskehavet, men det meldes om lite registreringer og stor spredning på silda i havet.

Snittstørrelsen på den fine silda er rundt en 250-300 gram.

Det kan se ut som at vi også denne uken vil få noe ruskevær, men vi forventer et jevnt sig på NVG-silda framover.

Ellers forventer vi at ringnotflåten vil bevege seg mot Island i nærmeste fremtid, så det blir spennende å se hvordan loddefisket utvikler seg.

Makrell
De utenlandske fartøyene har også fått kjenne litt på været denne uken, men det er registrert gode fangster i journalen og totalt er det innmeldt 14.000 tonn med makrell. Fisket har i hovedsak foregått nordvest av Orkenøyene og snittstørrelsen på makrellen ligger i området 380-400 gram. 

Hestmakrell
Det har vært et godt fiskeri på hestmakrell denne uken, åtte fartøy har meldt inn til sammen 267 tonn. Fangstene er registrert i området fra Osterøy, Vestland i nord til Karmøy, Rogaland i sør. Vel 100 tonn av kvantumet er låssatt.

Kystbrisling
Seks fartøy har fangstet totalt 130 tonn med kystbrisling fra Sognefjorden denne uken, 65 tonn er låssatt.

Nordsjøsild
Søket etter nordsjøsild har pågått også denne uken, dessverre har ikke registreringene vært det store.

Kolmule
To islendinger har meldt inn totalt 5030 tonn med kolmule denne uken, der fangstingen har foregått i området mellom Færøyene og Shetland.

 

 

Siste nytt