Positiv start på det nye året

Publisert: av Camilla Klævold

Sildefisket i nord fortsetter der det slapp før jul og det fangstes hestmakrell sørpå

Låssetterne i nord har hatt en grei start på NVG-sild fisket og har så langt meldt inn 2.666 tonn. Fiskeriet fortsatte der det slapp i Reisafjorden, men etter gode observasjoner i Kvænangen fra direkte fiskerne har også låssetterne flyttet seg inn her i dag, fredag.

- Det var ganske hektisk i starten av uken, men gårsdagen og dagen i dag har vært noe roligere og det er greit driv i fiskeriet, forteller salgskonsulent Sigurd Vedøy.

Bortsett fra noe kjølig temperatur ser det ut som været blir greit på fjordene i helgen og det forventes at fisket vil gå sin gang. I tillegg til kystflåten er også noen ringnoterne på vei nordover for å fangste litt sild på nyåret.

Det er ikke bare i nord det har blitt låssatt fangster denne uken, det er også registret 102 tonn med hestmakrell fra områder rundt Os og sørover til Boknafjorden.

- Det har vært en positiv start på nyåret, fisket er godt i gang i nord og den minste flåten har hatt litt å sysle med sørpå. I tillegg har vi en båt på Kanten og utlendingene har startet på makrellfisket.

- Så da er det bare å ønske alle skitt fiske og godt år, avslutter Vedøy.

Siste nytt