Åpning av Sildelagets nye lokaler

Publisert: av Camilla Klævold

I går kveld arrangerte Sildelaget offisiell åpning av våre nye lokaler, fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik foretok åpningen

Adm. Dir. Paul Oma startet kvelden med å fortelle om Norges Sildesalgslags bygning i Slottsgaten 3 før han gav ordet til fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik.

-    Det at vi i 2019 kan innvie nye lokaler har en lang forhistorie, og den aller største takken for at vi står her i dag går til våre medlemmer, pelagiske fiskere, og ikke minst tidligere tiders framsynte fiskere, sa Oma.

Historien til bygget går tilbake til 1944, da Noregs Sildesalgslag bestemte seg for å skaffe seg sitt eget hus. Tomten var en branntomt som resultat etter den store eksplosjonen i Vågen 20. april 1944.

Etter lange forhandlinger kjøpte til slutt Noregs Sildesalgslag tomten av Olga Rasmussen i 1952 og bygget stod ferdig i 1960.

Siden den gang har bygget gått gjennom både rekonstruksjoner og ombygging, og investeringen i 1952 har gitt gode avkastninger.

-    Da Schjødt bestemte seg for å flytte ut i 2018, tok vi avgjørelsen om å flytte fra 5. og 6. etasje og opp i 7. og 8. etasje, så nå kan ingen lenger finne på å kalle det Schjødt huset, forteller Oma.

Nesvik fortalte videre om sildas og makrellens viktige betydning for Norge, mens han berømte Norges Sildesalgslag for arbeidet som blir gjort i henhold til omsetning og verdiskapning, kontroll og forvaltning av de pelagiske artene.

-    Bærekraftig forvaltning er avgjørende for adgang til de store verdensmarkedene, og det vil bli enda viktigere i framtiden.

-    Det er ingenting som er mer viktig enn å sørge for at folk har mat på bordene…verden trenger mat og vi har den beste maten i verden, sa Nesvik.

Da klokke slo 18:00 var det ministeren selv som satte i gang kveldsauksjonen og oppfordret alle til å legge inn bud.

-    Sildelaget setter pris på alle som tok turen innom, sier Oma.Se bilder fra åpningen her:

Siste nytt