Fiskets gang uke 47
Godt fiske i Øksfjord i helgen.
Fiskeridirektoratet har i dag besluttet å midlertidig åpne for fiske etter norsk vårgytende sild med not innenfor fjordlinjene mellom Hasvik og Andsnes for fartøy som har adgang til å delta i kystfartøygruppen, uavhengig av fartøylengde.
Den midlertidige åpningen avgrenses av følgende linjer:
• Øksfjord: Linje mellom Sirineset N 70 13,8 Ø 022 16,00 og Finneset N 70 13,99 Ø 022 20,13
• Rognsundet: Linje mellom Stjernodden N 70 14,23 Ø 022 59,45 og Steinnes N 70 16,34 Ø 023 08,83
• Rognsundet: Linje mellom Lille Kjerringfjordneset N 70 23,27 Ø 022 37,25 og Nes sørvest om Vassvik N 70 29,3 Ø 022 58,73.
• Sørøysundet: Linje mellom Lossen N 70 30,98 Ø 023 05,32 og Nes ved Vatnhamna N 70 31,8 Ø 022 55,98
• Vargsundet: Linje mellom Rastabynes N 70 26,26 Ø 023 38,24 og Oldervik N 70 25,28 Ø 023 40,7
Vedlagt kartbilde viser områdene hvor det ikke er tillatt å fiske for fartøy på eller over 15 meter.
Endringen trer i kraft umiddelbart.
Fiskeridirektoratets Sjøtjeneste kan på vanlig måte fastsette nærmere vilkår for utøvelsen av fisket i området ved fare for bifangst, fangst av sild under minstemål m.v.
Vedlegg
Kart (pdf, 117.4 kB)
Oppdatert: 15.11.2023
Ivar Andreassen er valgt til ny styreleder i Fiskebåt Nord
Fiskeridirektoratet har gitt Norges Sildesalgslag dispensasjon fra forbudet mot å fiske kystbrisling i Trondheimsfjorden, slik at en kan organisere et prøvefiske med formål å kartlegge størrelsen på bestanden i fjorden, størrelsen på brislingen og utfordringer knyttet til innblanding av sild og annen uønsket bifangst.
Ny rapport fra FNs organisasjon for ernæring og landbruk oppfordrer til økt inntak av småfisk som en undervurdert kilde til ernæring.
Fiskeridirektoratet har i dag besluttet å midlertidig åpne for fiske etter norsk vårgytende sild med not i et område øst av sperrelinjen i den nordøstlige del av Norges økonomiske sone. Åpningen gjelder til og med 31. desember 2023.
Følgende føringssatser vil gjelde fra og med tirsdag 21. november 2023
Nofima slipper i dag den årlige rapporten om sjømatnæringens betydninger.