2 millioner til "Gamvik-ordning"

Publisert: av Camilla Klævold

Sjømat- og fiskeriministeren har latt seg imponere av Gamviks satsing på ungdommer i fiskeri, nå håper han flere kommuner vil gjøre det samme

Gamviks prosjekt "Sommerfiske for ungdom" vil bli tildelt 200.000 samtidig som fiskeriministeren melder at det vil stilles 2 millioner til disposisjon til en ny najonal "Gamvik-ordning".

- Gamvik kommune har gjort en imponerende jobbe med å tilrettelegge for unge jenter og gutter som vil ta sommerjobb som fisker. Forhåpentligvis gir dette mersmak for flere av ungdommene til å velge fiskeryrket, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) i en pressemelding.

Siden 2010 har Gamvik kommune hatt prosjektet "Sommerfiske for ungdom". I sommer deltok 12 jenter og 11 gutter. Prosjektet, som etter hvert er blitt kalt "Gamvik-modellen", går ut på at kommunen leier båt og stiller med fiskeskipper som veileder. Interesserte ungdommer kan fiske kvoten sin under kyndig veiledning. Fordelene er at flere kan delta i ungdomsfisket, de får en spennende sommerjobb som gir dem kjennskap til fiskeryrket.

- Flere kommuner må se til Gamvik! På eget initiativ og med egne ressurser har kommunen fått til en god ordning for ungdommer som vil delta i fiskeri. Dette har stor overføringsverdi. Jeg ønsker å legge til rette for at flere kommuner kan gjøre som Gamvik, og hjelpe ungdommer med å få både verdifull kunnskap og erfaring som fiskere. Det skal etableres en ny nasjonal ordning kalt "Gamvik-ordningen" hvor alle kommuner kan søke om støtte og vi stiller i utsikt 2 millioner kroner i 2022, sier fiskeri- og sjømatminister Ingebrigtsen

Siste nytt