Aldri for tidlig å begynne å spise fisk

Publisert: av Roar Bjånesøy

Allerede i svangerskapet er det viktig at vordende mødre spiser fisk for å tilføre barnet viktige næringsstoffer som omega-3 og jod,  sier forsker 

Viktigheten av å spise sjømat var tema da Havforskningsinsituttet inviterte til debatt om det fallende konsumet av sjømat i Norge

Vi har god tilgang på fisk som er både sunn og trygg. Mange kjenner også til rådet om å ete fisk to til tre gonger i veka. Likevel viser undersøkingar at forbruket vårt av sjømat går ned, skriver Havforskningen

– Eg trur at det å auke kunnskapen til forbrukarane kan hjelpe – litt meir info om kva som er sunt med sjømat, og kvifor det er sunt, sa sjømatforskar Maria Wik Markhus under debatten.

Nettopp å dele kunnskap var eit av måla med arrangementet, som blei leia og introdusert av Sissel Rogne. Markhus leier prosjektet «Mammas mat», som skaffar meir kunnskap om korleis næringsstoff i sjømat bidrar til barnet si utvikling under og etter svangerskapet.

– Dei første tusen dagane, frå unnfanginga til du er cirka 2 år, skjer det ei enorm utvikling i kroppen vår. Då er det ein del næringsstoff som er heilt essensielle, som omega-3-feittsyrer og jod, som vi får frå fisk. Dette er med på å legge grunnlaget for resten av livet vårt, sa Markhus.

Les mer om hva forskere og leger sier om hvorfor vi bør spise mer fisk

Siste nytt