Bildeserie: «Knut Olav»

Publisert: av Camilla Klævold

Det var en vellykket dåp for «Knut Olav» i Svolvær forrige uke

Se bilder fra fartøyet her:

Fartøyet skulle opprinnelig være ferdig i fjor høst, men på grunn av endring av fartøyets lengde fra 35 til 43 meter ble byggeprosessen noe forlenget.

- Båtstørrelsen handler også både om å gi optimale arbeidsforhold for mannskapet, levere høy kvalitet på fangst og skape den fleksibilitet som er nødvendig for en kombinert snurrevad og notbåt som vår. Vi kan levere sløyd fisk iset i kar, fersk usløyd fisk og levende fisk i kar fra en tur som kan strekke seg opp mot en uke på fiskefeltet. Enhver vil gjerne få mest mulig ut av sine kvoter og det er det vi har hatt som utgangspunkt for nybygget, sa Kristian Kransvik til Fiskeribladet tidligere denne måneden.

Fartøyet er bygget ved Vestværftet i Danmark og er rigget for snurrevad og not. Med sine 43x10 meter har fartøyet et bruttotonn på 770.

Kransvik-brødrene Tor-Gunnar og Kristian står for hovedandelen på eiersiden, men har også med seg sin onkel Tor Oddbjørn Kransvik med 7 prosent. Tor-Gunnar har 56 prosent og Kristian 37 prosent av eierskapet. I tillegg til «Knut Olav» har brødrene også fartøyet «Bernt Oskar».

«Knut Olav» er nå i full drit og har allerede kommet seg på fiske utenfor Berlevågen.

Siste nytt