Bildeserie: Slaatterøy

Publisert: av Camilla Klævold

Lørdag 15. februar inviterte K. Halstensen AS til åpen båt av nye Slaatterøy i Bekkjarvik

Se bildeserie her:

Sildelaget var lørdag sammen med flere hundre Austevollinger og andre tilreisende tilstede på åpen båt av «nye» Slaatterøy i Bekkjarvik. Inge (Halstensen) og hans stab var i strålende humør, og stolt over å vise fram den store og flotte båten som siste tilskudd i rederiet.

Båten ble opprinnelig overlevert fra Karstensens Skibsværft til det danske rederiet Ruth i 2016. Den har følgende spesifikasjoner;

Lengde: 87,80 m
Bredde: 16,60 m
RSW kapasitet: 3.430 m3
Hovedmotor: MAN Diesel 4.800 kW

Det var en imponerende båt som så ny og ubrukt ut. Som vanlig, for nordiske kunder, så er båten bygget for å håndtere både fiske med not og trål. Det som kanskje var mest imponerende var det store og romslige akterdekket. Her var det fire nett-tromler, der det er mulighet for dobbeltråling og pumping fra to stasjoner på hekken.

Ifølge skipper Asle Halstensen så bærer det rett til Egersund for rigging av kolmuleutstyr før turen går vestover til fisket vest av Irland. Med uværet som har herjet i Atlanteren i det siste vil det være godt å ha en slik båt for å ri av stormene. Og kunne fiske kolmule i høye bølger.

Vi i Sildelaget ønsker rederi og mannskap lykke til med fisket fremover. Vi gleder oss til å ta imot innmelding av en lastet Slaatterøy. Kanskje kan de slå rekordinnmeldingen gjennom Sildelaget på 3.100 tonn som vi har fra den færøyske båten Fagraberg i 2007.

Siste nytt