Bli med på vårrydding!

Publisert: av Camilla Klævold

Denne helgen starter strandryddeuken og hele sjømatnæringen inviterer deg til «Strandryddefestival» fredag 3. mai

Fiskeri- og havbruksnæringen har gått sammen med Hold Norge Rent og Plastfritt Hav om «Strandryddefestival» på Øygardshamna på Giske utenfor Ålesund, fredag 3. mai klokken 15:00.

Allsang og mat
I fjor spilte Plastfritt Hav inn musikkvideo med egenkomponert strandryddesang og i år skal denne spilles inn på nytt. Du kan dermed være med å bidra til både allsang og rydding.

Ikke nok med at det blir rent og stemningsfult, det blir også servert god sjømat fra kokkene fra Flying Culinary Circus.

Vi oppfordrer dermed alle som kan om å bli med på moroa og ta et slag for miljøet!

Hele Norge rydder
Vi vet at mange bedrifter og rederi er involvert i både egne arrangement og deltar i andres dugnader knyttet til strandrydding og plastfokuset som vi nå har i Norge. Vi oppfordrer om å fortsette denne gode innsatsen, og oppfordrer til å bruke det etablerte systemet til «Hold Norge rent» i forbindelse med arrangementer som gjennomføres.

Det er heller ikke alle steder det kan ryddes enda, og det kan derfor hende at du i ditt lokalmiljø må vente en stund før det gjennomføres en lokal dugnad. Og husk at ryddingen ikke MÅ skje under strandryddeuka (se link til «HNR» for mer informasjon).

Samlet sjømatnæring
Til sammen er vi 10 organisasjoner i fiskeri- og havbruksnæringen som samarbeider for et rent miljø:

- Norges sjømatråd
- Sjømatbedriftene
- Norsk Industri
- Fiskarlaget
- Norges Sildesalgslag
- Pelagisk forening
- Sjømat Norge
- Fiskebåt
- Norges Råfisklag
- FHF

I tillegg til Plastfritt Hav.

Her finner du link til Facbook-arrangemenet:

#Sjømaterviktigfornorge

Siste nytt