Dårlig vær preger fisket

Publisert: av Camilla Klævold

Både sildeflåten og kolmulefiskeriet har vært preget av været de siste dagene

Natt til tirsdag var det brukbart fiskeri på NVG-silda i nord, også for notfiskerne. Derimot blåste det opp på tirsdag og stort sett hele flåten gikk til land for å skjerme seg for uværet.

- Enkelte hadde gode fangster, men en del leverte også de slumpene de hadde da de kom til land i går. Men det ser ut som det muligens blir vær igjen i kveld så vi satser på at det stemmer, forteller salgsleder Odd Fredrik Andersen.

Så langt denne uken har det blitt meldt inn 10.629 tonn med storsild.

Prismessig har silda i år betalt over en krone mer enn den gjorde i fjor. Snittet så langt i år ligger på 5,19 kr per kg, mens man i fjor på samme tid hadde et snitt på 3,96 per kg.

Andre som har vært sterkt preget av været er båtene på kolmula. Det har kommet til seks båter på feltet, og noen er på levering. Båtene på feltet gikk i starten av uken på leting opp og ned sør-vest for Porcupine Banken, men har nå kommet litt lenger nord igjen, på 54 grader, og er i noe arbeid.

De utenlandske båtene på makrellen er nok de som har vært minst preget av vær de siste dagene, og flere av dem er på vei til land. Med to innmeldinger i dag er ukesvolumet så langt oppe på 5.940 tonn. Båtene på feltet befinner seg vest for St. Kilda.

Siste nytt