Delte erfaringer med Japan

Publisert: av Camilla Klævold

Forrige uke møtte Otto Gregussen japanske parlamentarikere i forbindelse med deres reformarbeid for fiskeri

Gregussen holdt også foredrag for parlamentsmedlemmene sammen med fiskeriutsending Gunvar L. Wie og representanter fra den norske ambassaden.

Norges Sjømatråds fiskeriutsending til Japan Gunvar L. Wie forteller at reformen er den største på 70 år og at det tette samarbeidet mellom vår to land er bakgrunnen for henvendelsen fra det japanske parlamentet, Diet.

Delte erfaringer
I møtet med parlamentarikerne formidlet Otto Gregussen hvordan organisasjonen fungerer overfor myndighetene, erfaringer med det norske forvaltningssystemet og hvordan utviklingen har vært på vegen til den næringen som vi har i Norge i dag.

– Jeg er stolt over å representere norske fiskere i en slik anledning og tror ikke vi skal underdrive betydningen denne typen internasjonale relasjoner har å si for samarbeidet mellom oss og våre handelspartnere, understreker Otto Gregussen.

Viktig samarbeid
Japan er et strategisk viktig sjømatmarked for Norge og fiskeriutsending Gunvar L. Wie forteller at det i møtet ble satt stor pris på besøket fra Norge.

– Vårt felles arbeid på vegne av Norges sjømatnæring gjør at vi kommer i tett dialog med ulike kontakter og organisasjoner og vi blir ofte bedt om å dele våre erfaringer parlamentarikere og næringsaktører. Vi har en uttalt målsetting om å styrke handelsrelasjonen med Japan og ser på slike anledninger som en gylden mulighet til enda tettere relasjon med sjømatnasjonen, forteller Wie.

Han mener derfor denne typen besøk er viktige og sier Fiskarlagets generalsekretær ble forespurt om å bidra i møtet fordi han kjenner norsk sjømatnæring svært godt.

Les hele saken på Fiskarlaget sine sider:

Siste nytt